tirsdag den 30. december 2008

Vilde søgninger på nettet efter tigre

Efter et par ture til Indien, værdsætter man bedre fotografier af vilde tigre frem for billeder af indespærede tigre. Se her en pragtfuld samling af billeder af vilde tigre i rette omgivelser, fra nogle af de store Indiske Nationalparker, Bhikakanika, Kanha, Bandahavagarh, Bharatpur på Flickr. Tryk evt på slideshow for at se fuldskærm.




Der er også en række gode tiger billeder fra samme parker på Picasa Web albums

mandag den 22. december 2008

Stor efterspørgsel på Bush-sko

Jeg hører at sko-kastning er blevet en del af den nye Irakiske journalist uddannelse. Ærligeligt han ikke havde træsko på... og ramte... Check YouTube og se videoen.



Aviserne skriver, at den tyrkiske skomager, som har lavet den sko model 271 - som sko-kasteren brugte som våben imod Bush, nu har fået mægtigt travlt.

Der er stor efterspørgsel på model 271, netop nu, faktisk så meget at vi har måtte ansætte 100 personer mere, siger den tyrkiske skomager. Vi har lige nu ordrer på 300.000 par sko - model 271.


Sko-kastnings underholdning



http://www.sockandawe.com/

lørdag den 20. december 2008

Mumbai under attack

Billeder fra Mumbai taler deres eget sprog. Billeder samlet af Boston Globe er meget beskrivende. Man kan undres over at journalisterne fik lov til at gå så tæt på de kæmpende parter.


Se også kort over Mumbai.

Vis stort kort

BBC World har også et uddybende afsnit om Mumbai terror'en. De har også et glimrende kort.

fredag den 19. december 2008

2008 Status for robot udviklingen


Computerworld skriver om de vildeste robot-teknologier fra 2008, se deres video. Det er imponerende hvor langt man er kommet.

torsdag den 18. december 2008

Årets billeder 2008



2008 Best of the Year fra Boston Globe, Part 1, Part 2, Part 3










Så er det den tid på året, hvor samlingerne af årets bedste billedet dukker op. Her fra Boston Globe, som har en flot samling. Tryk på hvert billede for at se mere. Der er rigtigt mange gode.

søndag den 14. december 2008

Fodderbrætsanalyse

En svensk fyr ved navn Pontus Altin har lavet en elektronisk analyse over hvilken mad, fuglene var mest vild med når de skulle vælge ved foderbrættet, se hvordan han har gjort.

Han mener at kunne konkludere at fuglene var mest vild med Kokos over Solsikke, Jordnødder og fedtbolde.

fredag den 5. december 2008

Sea Monsters 3D i Tycho Brahe Planetariumet

Har lige været en tur i Planetariumet her i København og har set Sea Monsters 3D i imponerende 3D. Man får udleveret et par 3D briller og så går man op i salen og ser først nogle minutter om den aktuelle stjernehimmel. Det er herligt at se stjernerne projekteret op på den kæmpestore skærm. Herefter starter 3D filmen, som virkeligt sparker røv. Hvis ikke du har set den, så kom afsted !



Faktisk er jeg så imponeret af 3D effekten, at jeg overvejet at investere i et billigt par 3D briller, så hvis du kender nogle steder man kan købe dem, så lav en kommentar.

Jeg har fundet et par programmer som kører 3D, bla. NASA's World Wind, som er et program i stil med Google Earth, som ud over jorden, også inkludere flere planeter.

torsdag den 27. november 2008

Nordskoven ved Jægerspris

I begyndelsen af November var Lars og jeg på foto-cykeltur til Nordskoven ved Jægerspris. Herligt tur over weekenden. Her ses kort med track og billeder.

Se også slideshow fra turen


Vis stort kort

søndag den 23. november 2008

Popcorn Hour A-110 review


Jeg har netop investeret i en mediabox kaldet Popcorn Hour A-110. Det er en dims som nemt kan tilsluttes fjernsynet og som kan afspille forskellige former for digital video. Den kostede ca 2200 DKK og dertil skal man beregne prisen for en harddisk, som man selv skal installere, for at får det fulde udbytte af enheden.

Find priser her og her.

Den kan afspille alverdens forskellige video formater og codekser, dog desværre ikke .dvr-ms. Men er alt i alt en meget imponerende maskine og bestemt pengene værd. Der er et hav af forskellige tilslutningsmulgheder, heri blandt HDMI, analog, fx Scart, digital lyd, optisk lyd.
  • HDMI v1.3a (up to 1080p), Component Video (up to 1080p), S-Video, Composite Video,
  • Stereo Analog Audio, S/PDIF Optical Digital Audio
Hertil kommer at enheden kan fungere som en NAS, det vil sige at du kan tilgå dine filer på den interne harddisk fra dit netværk. Eller hvis du ønsker det, kan du tilslutte den direkte til en PC vha USB. Eller du kan også stikke den en USB nøgle eller ekstern disk, eller sågar en ekstern CD/DVD. Den tager også USB keyboard for fx opsætning.

Den kan afspille lokale filer fra harddisken eller USB/CD/DVD, eller den kan afspille filer gennem netværket, enten som shares, eller UPnP eller een af nedenståede metoder. Jeg har indtil videre kun eksperimenteret med 100 mbit netkabel, men den bør også kunne afspille over wireless netværk. 
  • Bonjour
  • UPnP SSDP
  • UPnP AV
  • Windows Media Connect
  • Windows Media Player NSS
  • SMB
  • NFS
  • HTTP servers: myiHome, WizD, SwissCenter, MSP Portal, Llink, GB-PVR
  • BitTorrent P2P
  • NAS access : SMB, NFS, FTP
Desuden kan filerne som ligger på den lokale harddisk i enheden, tilgås fx over netværket som enten en share, eller vha streaming software. Det fungere glimrende. Den overholder også UPnP standarden, hvorfor andre enheder som også benytter denne standard også vil være istand til at spille filer fra enheden. Kunne evt. benyttes hvis man havde flere UPnP enheder rundt i huset.

Popcorn Hour A-110 fungere også som FTP server og også som Bittorrent maskine, såfremt du har brug for det. Det ser også ud som den har noget Podcast. Dvs at maskinen kan stå og hente indhold ned fra internettet, uden indblanding fra en PC.

Jeg overveje at køre netværket over 220v-netværks-dims. (NETGEAR Powerline HD Ethernet Adapter HDX101 eller XAVB101 eller her)


Den kan snakke med Windows Shares eller køre vha streamning fra en PC. Det er muligt at opsætte en UPnP server software på en PC, som kan transcode video'en til Popcorn Hour maskinen. Og så vil den kunne afspille alt som PCen kan afspille incl .dvr-ms, men det vil kræve at PC'en er tændt.

Største problemer med enheden

IR Fjernbetjening kræver direkte line
Fjernbetjeningens IR kræver næsten sigtekort for at ramme rigtigt. Når man er vant til en RF fjernbetjening er det næsten en pine at skulle sigte præcist for at få kontakt til moder-enheden.

Video skift giver blå skærm
Når man starter en video, skal enheden skifte opløsning for vise det ønskede resultat. Det foregår ikke altid særligt brugervenligt. Ved skiftet vises der blå skærm i et par sekunder inden video'en afspilles. Det er aceptablet, men af og til bliver den hængende i den blå skærm og så skal der arbejdes for at komme tilbage til menuerne. Det kunne de godt have lavet bedre.

Men alt i alt - stadig en god enhed.


Konklusion

Enheden er nok ikke for nybegyndere på Media Player markedet, men for personer med lidt IT kendskab vil enheden være nem at håndtere og når den først er sat op, tror jeg alle kan finde ud af at bruge enheden. Efter at have haft enheden i et par dage, så må jeg sige jeg er tilpas imponeret til at jeg kan anbefale købet. Popcorn Hour er inde i varmen.

Se Popcorn Hour A-110 i aktion på YouTube






lørdag den 15. november 2008

50 meget specielle bygninger


Dét var dog de mest underlige, sjove, foruroligende, spændende, overraskende bygninger jeg længe har set. Se 50 forskellige meget specielle bygninger.

lørdag den 1. november 2008

PC-Klub 2.0

Med stor fornøjelse er det lykkes at samle flere at medlemmerne af vores tidligere PC-Klub fra Nordsjælland. Det er nok 10-15 år siden at vi har holdt PC-møder, så det prøver vi at starte op igen. Peter, Peer, Benny og Leo og undertegnede var mødt op til første møde, hvor vi blev enige om at mødes igen med fast interval ca hver anden måned.

Desuden har vi også forsøgt at finde flere af de tidligere medlemer af PC-Klub 1.0. Vi leder i skrivende stund efter Søren... Juul mener vi at huske, Espergærde, men kender ikke nuværende kontaktoplysninger. Hvis Søren, læser dette - eller andre som tidligere har været med i PC-Klub 1.0 og ønsker at genoptage kontakten, så send endeligt en mail.
 
Posted by Picasa

torsdag den 30. oktober 2008

Wildlife Photographer of the Year 2008

Resultaterne fra den berømte foto konkurrence Wildlife Photographer of the Year 2008 er netop udkommet, se de fantastiske billeder. Udstillingen turnere rundt i Europa, men desværre ikke i Danmark - så nyd billederne på nettet.

mandag den 27. oktober 2008

Havørn tager jægers lokke-ænder

En jæger skriver en sjov historie om hvordan hans lokke-ænder bliver angrebet een af de mange Havørne i Guldborgsunds området.

lørdag den 25. oktober 2008

Verdens bedste ScreenSaver

At lade en screensaver vise sine egne billeder har længe været populært, men ved hjælp af ny teknologi kan man også lade sin screensaver vise venners billeder, familen's billeder eller billeder, som man kan finde på de kendte billedesøgemaskiner på Flickr eller Picasa.

Først skal du hente en RSS-Screensaver, jeg foreslår Googles, der funger glimrende. Du kan hente Google Screensaver, som en del af Google Pack. Såfremt du ikke ønsker de andre produkter, kan du blot fravælge disse og kun installere Google Screensaver. Alternativt kan den hentes her som standalone.

Jeg har lavet en lille samling foto-screensaver-RSS-links, som du kan abonnere på med dette link eller se nedenfor efter flere links. Eller du kan browse hen og se siden for at se hvad det er for billeder.

Et andet spændende projekt er denne Virtual Earth Screen Saver som ved hjælp af RSS indhenter geodata om spændende steder og zoomer så rundt på jordkloden, med Google Earth lignende screensaver. Spændende.


TV om historiske emner på nettet

onsdag den 22. oktober 2008

Cykeltyven skal fanges på video

Ny Teknik i Sverige skriver om en genial idé, som en argentisk filmmand har fået, for at måle kriminaliteten i en by. Han opsætter en cykel uden lås og efterlader et kamera og optager hvad som sker og hvor lang tid en cykel kan blive stående ulåst.

mandag den 20. oktober 2008

Hvad er RSS


RSS er en genial teknologi, som gør dig i stand til at hente information fra Internettet. Istedet for at du aktivt skal opsøge den, så giver RSS dig mulighed for fx. at komponere din egen avis, med det indhold du ønsker. Det kunne være Sporten fra BT, Bilsektionen fra Berlingske, Finans fra Børsen, nyheder fra Politikken, sladder fra Ekstra Bladet, verdensnyheder fra BBC World, eller hvad man nu har lyst til. 
Det nyhedsmedie eller blog som man ønsker at følge, kan man så tilføje til sin RSS samling og herefter kommer informationerne til dig.
Du skal finde dig et godt RSS program til at se dine feeds med. Der er ting at overveje -1) hvis du vælger et program, så er din RSS bundet til maskinen. 2) Hvis du vælger en online løsning, så ligger informationerne på nettet hele tiden.
Hvis du vælger løsning 1 så er et af de bedste gratis programmer jeg kender til er FeedDemon.
Personligt har jeg valgt Google Reader som min online RSS reader, den passer perfekt til mine behov. Men der er mange mulige løsninger. 
Når man bliver lidt mere avanceret så har RSS mange andre muligheder. RSS kan bruges til at hente billeder fra dine venners online-album. Således at din screensaver fx. kan hente disse billeder, eller billeder af de nye produkter fra boghandleren eller den Blå Avis. RSS kan bruges til mange ting, kun fantasien sætter grænser. 
Se eksempler i bunden af dette indlæg, for hvordan man kan blande nyhedsstrømmende.













søndag den 19. oktober 2008

Opsigtsvækkende arkæologiske fund

Man har gjort et helt fantastisk fund i Sydøst Asien af en arabisk dhow (skib), som er bygget af teaktræ, kokostræ og hibiscus reb, pakket med skatte, som kun Indiana Jones kunne drømme om. Marinearkæologerne snakker om 63.000 guldmønter og sølv og karamik fra det berømte Tang dynasti (618-907 CE) - altså et arabisk skib i Sydøst asien, nærmere bestemt ved et vrag kaldet Black Rock eller "Batu Hitam" på Malay, nær Belitung Island i Indonesien.

Læs artikel fra BBCs udsendte medarbejder Simon Worrall: The treasure trove making waves



Vis stort kort


Man har fundet den flotte grav af Marcus Nonius Macrinus, som er forbillede for hovedpersonen i Gladiator.


lørdag den 18. oktober 2008

Nordiske Nationale Fortidsminder på nettet


I de nordiske lande er registeringen af fortidsminder kommet rigtig langt. Heldigvis kan man idag finde utrolige mængder af information på internettet, som for få år siden var hemmeligholdt den brede offentlighed. Men disse informationer er nu offentligt tilgængelige. Og for den historiske og arkæologiske interesserede, så er det intet mindre end en GULDGRUBE af information.

Det er muligt at slå et bestemt geografisk område op, eller se på en bestemt fundtype, eller angive bestemte søgekriterier. Jeg syntes at i skrivende stund er det klart den svenske som er den bedste, men jeg vil lade dig selv vurdere hvilke du syntes er bedst til dit formål.
  • Riksantikvarieämbetet i Sverige - Fornsök, Et virkeligt kanon flot produkt der gør det en leg at finde hvad man søger. Meget flot integreret med et fin web-kort. Se eksempel i Vendels kyrka
  • Kulturarvsstyrelsen, Danmark bestyrer Fund og Fortidsminder, også kaldet Det Kulturhistoriske Centralregister Desværre ikke lige så up-to-date som det svenske, med hensyn til brug af kort, export til Google Earth  og lign (Web20). Men man finde rigtigt mange interessante oplysninger på Fund og Fortidsminder. Vi håber på en snarlig update af Fund og Fortidsminder. Se eksempel i Roskilde
Norge
  • Norges Kirker, forskning og dokumentasjon av kirker tilknyttet Den norske kirke
Andre kilder
  • Nordark - Nordark er en omfattende svensk emneportal om nordisk arkæologi
  • Se flere link arkiver hos referensbiblioteket.se
Hvis du har information om andre nordiske kilder, herunder Norske, Islandske og Finske - så læg endeligt en kommentar.

Spændende læsning

Nogen gange kan man blive helt forpustet over hvor meget spændende læsning, der er at finde på nettet, her en smule:

Tag-Cloud

Du har måske bemærket denne dims, ude i sidebar'en. Dét kalder man en Tag-Cloud og som er en indgang til forskellige informationer på tag niveau. Her brugt som indgang til mine tags i mine online bookmarks. På dansk oversættes tag nogen gange til etiket. Så meget kort, kan det siges at Tag-Cloud'en bruges som en indgang til information. Hop videre herfra til mine tags i mine bogmærker.

DR.Bonanza Scrabers

Bonanza på DR.DK er en herlig ting, masser og masser af spændende TV. Men den løsning som DR har stillet til rådighed kun virker hvis man sidder foran computeren og håndtere hjemmesiden, så har jeg kikket lidt rundt for at se om jeg kunne finde en løsning, som kunne bringe udsendelserne over til mit VMC Media Center.

Løsningen blev en såkaldt "scraber" - en skraber, en som kan hente det hele. I dette tilfælde, scanner den Bonanza og laver en række playlister, som kan kan "fodres" til Media Centeret. Hvis du vil lave playlister af Bonanza, gå til unormal.dk

fredag den 17. oktober 2008

Samling af RSS links

Jeg har lavet en lille link samling af RSS links, til bl.a en del af mine nyhedskilder og naturligvis mine egne RSS links til billeder og andre updates. Brug dem i din RSS læser, eller RSS Screensaver.

torsdag den 16. oktober 2008

Et Får fundet 15m under havets overflade


...En noget underlig sag fra Norge involvere et par dykkere, en landmand og et får på 15 meters vand. Se artikel i Aftenposten.no

onsdag den 15. oktober 2008

15 Okt 2008 Dagens mest interessante indslag i nyhederne

Her er 3 gode emner, som oplæg til en god lang diskussion, over en god cigar og et glas whisky
  • En anden spændende artikel kommer fra Berlingske Tidende med overskriften: Skaktræk mod fjenden. I mere end 60 år var »Postboks 1142« en af USAs bedst bevarede hemmeligheder. Nu vil enhedens gamle soldater ikke længere tie. De er stået frem i en protest mod tortur. Fra deres ungdoms konfrontation med nazisterne kender de bedre metoder – skak, for eksempel.
  • Og så er der jo diskussionen, om hvad gør vi ved de pirater, som Den Danske Flåde fanger ved Afrika's Horn - overskiften på artiklen lyder tillokkende: Klyng dem op!

tirsdag den 14. oktober 2008

Mobil adgang til Internettet


Når man er udendørs sker det ofte, at vejret er en stor faktor i éns aktiviteter. For mit vedkommende er det ofte fotografering og campering og selvfølgelig den daglige cykeltur til arbejdet på Rigsarkivet, som gør at vejret har en stor indflydelse.
Jeg har endnu ikke fundet metoden til at ændre vejret på (læg en kommentar, hvis du har ny viden). Hvis man ved hvordan vejret vil blive, så kan man som regel klare det. Og her er det at DMI's vejrradar og vejrkort kommer ind.
Med nogle af de nye typer mobiltelefoner, er det jo nu muligt at gå på internettet. Men ofte er de almindelige sider man bruger fra en computer, for store og tunge til at bruge i mobilen.
Men en del sider på nettet kan nu tilgås i en speciel version for  mobiltelefoner. (web 2.0 enabled). Der er mange sites som fx. Google og Yahoo har en speciel indgang, når man ønsker at bruge dem fra sin mobil. Søg google fra mobil. De filtere det værste skidt fra og giver dig et mobilt indhold, som er bedre og mere simpelt og derfor billigere for dig.
Prøv disse mobile links fra din mobil telefon:
Led selv videre på Google. Danmarks Radio har også en udemærket hjælpeside.

How-To: Create Custom Screensaver with Picasa

Nordiske Podcasting kilder

Her kan du hente indhold til dine podcasting programmer

Online TV, nyheder og kvalitets online streaming

Alle de nordiske lande har efterhånden frit tilgængeligt web-TV, både som nyheder og som et kik ned i deres store arkiver. I Danmark kaldes det Bonanza, i Sverige hedder det Öppet arkiv.

Danmark
Sverige
Norge

mandag den 13. oktober 2008

Behøver jeg sige mere... ?



(udover måske - Hiv fat i Bush med musen - hvis han sidder fast) ( Full screen link )

SVT: Mitt i Naturen


Mitt i Naturen er et af mine foretrukne naturprogrammer. Herlige Martin finder altid på nye løjer at vise seerne. Speciel er seer filmene underholdende. og Wow se her hvordan denne fyr har styr på den lokale fiskørn.

Andre gode kort på nettet

Ud over Google Maps, som laver gode kort, så er der også SeMitHus.dk, som også har fundet en god vinkel til at bruge flyfotos, se fx. Rigsarkivet. Der er jo også Findvej.dk, som er baseret på Google Maps, men som fungere rigtigt godt.  Se Rigsarkivet.

SVT: Hemliga svenska rum

Svensk TV har vist en herlig udsendelsesrække kaldet "Hemliga svenska rum" - serien kan anbefales for den historieinteresseret. Specielt syntes jeg det var sjovt og underholdende at se det gamle Svenske Rigsarkivs bygning i Stockholm, som står total urørt.
Men de viser også fra
  • Grimskär, Gamla Riksarkivet, Dramaten, Riddarholmskyrkan, Bodens fästning, Väderöarna, Bohus fästning, Svartsjöslott, Borgholm, Skeppsholmen, Kurrholmen

søndag den 12. oktober 2008

Google Maps, masser af kort

Jeg er begyndt at eksperimentere lidt med Google Maps, og det virker fantastisk godt, taget prisen i betragtning. Jeg har oprettet et del kort og nogle af dem kan du se her

Andres kort

Nørrebro, Google Maps

Med al den debat i aviserne og kampe og skyderier i gaderne, har jeg set mig nødsaget til at følge lidt med. Se flere interessante kort her.
Vis stort kort

Memory Card - CF/SD Performance Database

Skal du til at købe et nyt memory card til dit kamera, så check her for at finde ud af hvor du får mest for pengene.

Protesting nuns branded terrorists

.. letters from the Maryland State Police saying they had been wrongfully listed as suspected terrorists in a federal database in 2005-2006...
"If they can label us as terrorists, they can label all kinds of people as terrorists," Sister Gilbert said.

abc.net.au
www.washtimes.com

lørdag den 11. oktober 2008

System Information

De fleste har prøvet at være nød til at geninstallere et operativ system, af den ene eller anden årsag. Sidste gang det skete for mig, havde jeg gemt en kopi af data'erne fra System Information. Derfor kunne jeg nemmere løse problemerne i forbindelse med install af drivers m.v. på det nye operativ system, da jeg havde alle oplysningerne om den gamle install, incl. drivers og versioner ... og hvad var det nu dét hed dét netkort. Det gør at det nemt at få genstall'en til at fungere.

Kun afprøvet i XP.SP2 og Vista - gå til System Tools under Accessories og vælg System Information. Gem data (.nfo) til et sikkert sted.

Nyt hjem til mine billeder på nettet ?

Så har jeg måske endeligt fundet et sted for fotos til mine fotos på nettet, som tilfredsstiller mine forventninger til et fotosite
Her kan man RSS'e ind til de seneste fotos, man kan indstille sin Google Screensaver til at pege på billederne online, hvorefter screensaveren selv ser efter om der er nye fotos fra Henrik, eller hvem man nu peger på (evt. flere). Google Screensaver skal installeres som engelsk, hvis man skal se screensaveren i Google Update.
Googles Picasa redigerings- og upload program er lige blevet opgraderet til 3.0, udemærket , mere
Der er naturligvis også en web indgang med slideshow onboard, se Henrik på picasaweb
Mulighed for at georefere sine billeder, således man kan se hvor de er taget, se fx billederne på denne måde eller man kan se billederne direkte i Google Earth - udemærket... :-)
Der er også givet mulighed for mobil adgang.
Jeg har ikke besluttet mig endeligt endnu, om jeg flytter mine billeder herhen, men det ser lovende ud. Jeg vil fortsætte med at eksperimentere.

Måling: Tvivl om hvem der stod bag 11/9

Rundt om i verden er der vidt forskellige opfattelser af, hvem der stod bag angrebene mod USA 11. september 2001, viser international måling.

Podcasting

Hvis ikke du tidligere har kikket på Podcast, så se her. 
Podcast er teknikken til at hente fx radio programmer fra DR, eller en anden udbyder. Du kan altså ved hjælp af Podcast hente de udsendelser, som udbyderne levere, når du ønsker at hente dem. Det foregår ved hjælp af et modtager program. Se liste længere ned i teksten. Programmet modtager en slags XML, som kaldes RSS, som indeholder links til media filer ... dvs video, audio eller alt muligt andet. Og således kan du ... vupti ... høre alle programmerne af "De Sorte Spejdere" eller "Alle tiders historie" fra DR, eller hvor du nu får dine nyheder fra.
Indholdet finder du når du har fundet et godt program, se ovenfor. 
Der er maser af Podcasting derude, både på engelsk og på dansk. Søg og du vil finde.
Her er en række Podcasting "modtager-programmer", jeg har valgt Juice, til mine behov. Check it out.

Levende foto links på Vista Desktop

Hvis du har 3 minutter og kører Vista, så prøv følgende....
Hent FeedR og installer gadget'en og placer den på din desktop. Så starter du Internet Explorer op og paster denne sti ind i browseren og abonnere på linket. 
Så åbner du egenskaberne på FeedR'en og vælger det link som du lige har abonneret på. FeedR gadget'en vil nu vise de billeder, som den kan finde ved hjælp af RSS linket. 
Her er et par links mere at lege med. 
Det kan godt være det ikke lyder af meget, men på denne måde kan man følge med i vennernes foto albums og holde sig opdateret, ved hjælp af en dims der ligger på din desktop og viser hvis nogen af dem som du abonnere på, har oplevet noget nyt.
Man kan også være kreativ og fx sætte den til at pege på EDB-Prisers RSS link for varer som er dumpet i pris, så vil varefotos dukke op. Eller sætte en søgning igang på Saxo boghandel, på de nyeste bøger. Kun kreativiteten sætter grænsen.

Verdens bedste gratis software

Når jeg leder efter et program, som kan løse en bestemt opgave, vil jeg ofte søge efter et gratis program først, gerne open source, da det giver bedre mulighed for at programmet overlever i længere tid og vil udvikle sig i en retning, som er fordelagtig for brugen. 
De bedste programmer, som jeg har fundet og ofte benytter kan findes her. Du kan også RSS'e ind til opdateringer.

Gode natur fotos på nettet



Se disse billeder - ved et tilfælde faldt jeg over denne russiske fotograf, som øjensynligt har en forkærlighed for macro billeder og på nogen af billederne - en kærlig hånd i Photoshop. 
Det er helt fantastiske resultater han har opnået. Jeg er vildt facineret af dette foto, som er min absolutte favorit.
Du kan også finde flere af mine links til spændende fotografer på delicious. Men jeg er nød til at nævne Brutus Östling, en svensk naturfotograf, som også laver de mest facinerende og flotte billeder. Jeg har flere af hans bøger.
Arthur Morris fra Birds as Art må også nævnes i denne forbindelse, som laver helt utrolige dyre fotos. Han arbejder som professionel underviser og jeg har flere af hans bøger, med masser af fotos og how-to's. Perfekte bøger for fuglefotografer og andre orginaler :-)

Man kan også se en del gode billeder på "Mitt i Naturens" hjemmeside, hvor man kan se de bedste af seernes billeder.

Kulturnat i København 2008



Kulturnatten i København er en sjov oplevelse. Lars og jeg cyklede rundt i city, startende fra Østerbro imod city. Vi besøgte bl.a. Kastellet, Den Engelske Kirke, Frederiks Kirke / Marmorkirken, Amalienborg, Amalienhaven, Flåden ved kaj ved Amaliehaven, Miljøskibe ved kaj, Skuespillerhuset, Det Kgl. Bibliotek, forbi Tøjhusmuset, Rigsarkivet og Folketinget, hvor vi fik mulighed for at se Folketingssalen. Iøvrigt spiste vi på en god Etiopisk resturant, herlig mad, kan anbefales. God aften. Kulturnatten MÅ man opleve.

torsdag den 9. oktober 2008

Hedareds Kapel, Sverige

På vej hjem fra tranefotografering ved Hornborgasjön kørte vi forbi denne lille kirke, som skulle være samme konstruktions form, som trækirkerne havde, kort før de mange stenkirke blev bygget i 1100-1200 tallet. Kirken, Hedareds Kapel i Sverige ligger lidt uden for Göteborg.

søndag den 5. oktober 2008

Hornborgasjön, efterår 2008


Lars og jeg drog til Hornborgasjön for at fotografere fugle. Efter sigende skulle der ha' været ca 4000 traner i Hornborga-området, men vi så desværre kun ca 50 på hele turen, fordelt over et par dage og fik ikke rigtig nogle gode fugle billeder.  Jeg havde medbragt en forkølelse som gik i fuld udbrud på turen (køkkenrulle, snot og telt er ikke en god kombination) - så i det hele taget var det meste af vores tranetur - en gang stor snot, udover at det altid er hyggeligt at ligge i telt og snakke til langt ud på natten. Håber på bedre fotograferings muligheder foråret 2009 - jeg følger Hornborgasjöns Trane statistik.

Vis stort kort

lørdag den 4. oktober 2008

Hvidernes kirker


Idag var jeg på besøg i nogen af Hvidernes kirker sammen med Peter. Alt sammen mægtigt spændende. Kræver mere research og flere besøg. Specielt var jeg imponeret over Bjernede Rundkirke. 
Dette kommer til at kræve flere besøg med kamera i kirkerne i Sorø / Ringsted området. Se billeder






tirsdag den 2. september 2008

Æbelø

Historien om Æbelø opdateres i øjeblikket

Vis stort kort

Pirol på Æbelø

Da Lars og jeg var på Æbelø i sommers hørte vi en meget speciel fuglestemme, som ingen af os kunne bestemme. Men efter diskussion med flere (tak Bente) er jeg kommet frem til at det ER en Pirol - (Golden Oriole) - [Oriolus oriolus]. Hold da - sådan en smuk fugl, jeg så den i Rajasthan, men har aldrig set den i Danmark. Er kun få steder i Danmark, men yngler øjensynligt på Æbelø. Herlig souvenir fra Æbelø. Se billeder og hør stemmen. Her DOF's beskrivelse af Pirolen.
Fra India 2004

fredag den 29. august 2008

Fiskeørn ved Gurre sø

Vi havde camperet ved Gurre sø et par dage og spenderet meget tid ved søen, søndag morgen, netop som vi sad og snakkede om at vi ikke havde set nogen rovfugle, dukkede en Fiskeørn - (Osprey) - [Pandion haliaetus] op og heldigvis havde både Lars og jeg kamera klar, så vi fik begge en del gode billeder af den fiskende Fiskeørn.
Ørnen lagde an til at gå ned på vandet, men desværre for de 2 ivrigt natur-foto-amatører, så fik ørnen ikke bid ... og vi fik ingen billeder af fiskende ørn.



Vis stort kort

fredag den 1. august 2008

Sommerferie 2008 med Lars

Sommerferien med Lars gik i år til Stevns, Lolland, Langeland, Fyn, Æbelø, hvor vi også kørte rundt i bil, men havde cyklerne med til lokale ture.

Vis stort kort

På Nordfyn besøgte vi Kerteminde (/)&"#3¤" og sidenhen den pragtfulde ø - Æbelø. Herom senere.


Vis stort kort

Jeg er ikke færdig med billederne fra sommerferien. Der vil blive opdateret i bloggen, så snart de er lagt op i mit billedgalleri.